Frukostmuffins
3 dl havregryn
1 ½ dl grahamsmjöl
1 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
3 st ägg
1 dl socker
1 dl rapsolja
1 dl fil
1 st banan
1 dl blåbär
ev. hackade valnötter
Sätt ugnen på 225°
Blanda havregryn, mjöl, salt och bakpulver i en skål. Vispa ägg och socker lite poröst i en annan skål och tillsätt rapsolja och fil under omrörning.
Blanda äggsmeten med havreblandningen. Rör ner nötterna och frukten/bären. Klicka upp i muffinsformar.
Större formar gräddas i nedre delen av ugnen i ca 15 min. Mindre formar i mitten, ca 8-10 min.
(Bananen, bären och nötterna kan givetvis bytas ut eller plockas bort, men jag tycker att bananen gör dem lagom söta och blåbären perfekt saftiga.)
Godast är dem färska, så om man som jag gör för en hel vecka rekommenderar jag att man fryser in dem och micrar dem på morgonen.
Blanda havregryn, mjöl, salt och bakpulver i en skål. Vispa ägg och socker lite poröst i en annan skål och tillsätt rapsolja och fil under omrörning.
Blanda äggsmeten med havreblandningen. Rör ner nötterna och frukten/bären. Klicka upp i muffinsformar.
Större formar gräddas i nedre delen av ugnen i ca 15 min. Mindre formar i mitten, ca 8-10 min.
(Bananen, bären och nötterna kan givetvis bytas ut eller plockas bort, men jag tycker att bananen gör dem lagom söta och blåbären perfekt saftiga.)
Godast är dem färska, så om man som jag gör för en hel vecka rekommenderar jag att man fryser in dem och micrar dem på morgonen.